Päivän Vihje: West Ham vs Manchester United 2.12.2017

Päivän vihje: West Ham vs Manchester United 2.12.2017Manchester Unitedilla on taas kova vaihde päällä. Jengi on pelannut 10 ottelua putkeen häviämättä ja mikäli peli jatkuu näin hyvin, pääsevät he kohta taistelemaan korkeimmista sijoista valioliigassa. Tosin West Ham pelaa aina hyvin juuri Manua vastaan eikä ottelusta tule missään nimessä läpihuutojuttua. West Ham ei ole pitkään aikaan hävinnyt juuri Manulle ja he laittavat aivan varmasti myös tänään kovaa kampoihin. West Hamilla on myös ongelmia loukkaantumisien kanssa.

West Ham otti juuri turpiin Leicesteriltä, joten heillä on kyllä paljon parannettavaa, mikäli he haluavat edes antaa Manulle kovaa peliä. West Ham ei pelaa kärkisijoista vaan enemmänkin siitä, että pysytään putoamisviivan yläpuolella. Sinne on vain 8 pistettä matkaa.

Manu on tällä hetkellä taulukossa kuudentena eikä matkaa mestarien liiga paikkaankaan ole enää kuin 3 pistettä. Tosin kärkijoukkueet ovat tällä hetkellä todella kovassa iskussa, joten voittaminen on pakollista, mikäli jengi haluaa tänä vuonna neljän parhaan joukkoon.

Pelaisin tähän otteluun kyllä Manua, sillä niin kovassa iskussa he ovat tällä hetkellä verrattuna West Hamiin. Tosin kertoimet ovat niin heikkoja, että tähän emme tänään koske. Poimin silti tänään suhteellisen varmaan overin, sillä näissä peleissä olemme usein nähneet vähintään kolme maalia.

Päivän Vihje: Liverpool vs Stoke City 27.12.2016

 

Päivän vihje liverpool vs stoke city 27.12.2016.jpgLiverpool nousi viime viikon ottelun voiton myötä valioliigan kakkoseksi heti Chelsean perään. Liverpool voitti Evertonin lisäajalla. Liverpool on tehnyt aika hurjaan määrän maaleja viime aikoina mutta puolustuksessa, on perinteiseen tapaan, ollut ongelmia. Tosin Klopp on myös saanut myös Liverpoolin puolustuslinjan parempaan kuntoon.

Stoke City tulee otteluun todella huonon pelin jälkeen. He olivatkin jo 2-0 johdossa mutta ottelu päättyi 2-2 tasapeliin vaikka Leicesterillä pelasi lopun vain kymmenellä miehellä. Heillä on muutenkin heikohko vaihe päällä eikä voittoja ole hirveästi tullut.

Molemmat joukkueet osaavat silti nähtävästi sekä tehdä maaleja, joten tähän otteluun lyömme että molemmat joukkueet tekevät maalin sillä kerroin on bookkerista riippuen noin 2.0.

Päivän vihje: Chelsea vs Bournemouth 26.12.2016

Päivän vihje chelsea vs bournemouth 26.12.2016Tänään pari päivää joulun jälkeen, näemme perinteisesti ison määrän jännittäviä otteluita Valioliigassa. Yleisesti vasta boxing day otteluiden jälkeen joukkueiden todelliset tasot ovat tulleet esiin ja odotammekin innolla nähdä, jatkuuko Chelsean huikea vire, vai pystyykö esimerkiksi Livepool oikeasti lähtemään haastamaan heidät kärkisijasta.

Kaikki odottavat selvästi päästä näkemään jatkaako Chelsea todella kovia otteitaan vai näemmekö kärkikahinoissa myös uusia joukkueita. Bournemouth is sinä mielessä ole kovinkaan tarkka mittari, mutta ottelusta voi silti tulla tiukka. Chelsealla on sekä Costa että N´Golo Kante sivussa mikä voi tuottaa joukkueelle ongelmia. Bournemouth taas on kovassa vireessä eivätkä he ole hävinneet yhtään ottelua kuuteen otteluun. Kuudessa viimeisessä pelissä on tullut 4 voittoa ja 2 tasapeliä. Otamme silti Chelasean -1.5 ja kertoimella 2.2 ja ylöspäin.

Päivän Vihje: Galatasaray – Alanyaspor 25.12.2016

Päivän vihje Galatasaray vs Alanyaspor 25.12.2016Turkin liigassa on tiukat paikat, ja Galatasaraylla on peli kulkenut. Jos hyvät otteet jatkuvat, voi jengi jopa haastaa Basaksehirin liigan kärjessä. Joukkueiden välissä on ainoastaan 5 pistettä. Galatasarayn hyökkäyspeli on todella kovassa iskussa ja pisteitä on irronnut hyvään tahtiin. Eikä peleistä ole irronnut pelkästään pisteitä, vaan maaleja on myös syntynyt todella paljon. Fanit odottavat liigasta kultaa ja joukkue on tulessa.

Alanyaspor ei ole lähelläkään Galatasarayn tasoa eikä pitäisi olla kysymystäkään kumpi tulee ottelun viemään. Ottaen vielä huomioon sen tosiasian, että Galatasaray lähtee kotikentällä hakemaan kotivoittoa, lyömme rahamme selvästi kotijoukkueelle. Tosin kertoimet ovat luonnollisesti aika surkeat, joten lyömme vetomme Galatasarayn voitolle tasoituksella -1. Tälle vedolle pitäisi useimmilta bookkereilta irrota vähintään kerrointa 2+.

Newcastlen Jonjo Shelvey saa 5 ottelun pelikiellon rasismista

Jonjo shelvey saa 5 ottelun pelikiellon rasismistaJonjo Shelvey, joka pelaa siis Newcastle Unitedin riveissä, on saanut 5 pelin kiellon ja 100.000 punnan sakon sen jälkeen, kun hänet todettiin syylliseksi. Shelvey, joka on erittäin tärkeä osa joukkuetta, päätti itse henkilökohtaisesti valittaa tuomiosta, mutta tuomio pysyi. Syytteet tulivat jo marraskuussa mutta asian käsittely on vienyt pitkään ääni ja kuva-todisteiden puutteiden takia. Koko homma tapahtui tuomion mukaan 17 syyskuuta kun Shelvey käytti rasistisia ilmaisuja herjatessaan toista pelaajaa nimeltään Romain Saiss.

Asian käsittely kesti todella pitkään, ja asiassa käytiin esimerkiksi läpi vastaavaa tilannetta vuodelta 2011, kun Luis Suarez sai 8 ottelun pelikiellon herjattuaan rasistiseen sävyyn Manchester Unitedin Patrice Evraa.

Asia ei ole vielä lyöty lukkoon, sillä Shelveyllä on edelleen 7 päivää aikaa valittaa tuomiosta. Jäämme seuraamaan tilannetta.

Costan ja Chelsean sopimukseen päivitys?

Diego costan ja chelsean sopimukseen päivitys?28 vuotias Diego Costa pelaa tällä hetkellä elämänsä parasta jalkapalloa, mutta vaikka hänen nykyinen sopimus pitää hänet Chelseassa vuoteen 2019 asti, liikkuu nyt lehdissä huhua siitä, että Chelsea haluaisi päivittää sopimusta niin että Costa pelaisi loppu-uransa seurassa. Mikäli huhut pitää paikkansa, nostaisi Diego Costa sopimuksen päivityksen jälkeen viikoittain 200.000 puntaa palkkaa.

Diego Costan päivitetty sopimus pitäisi äijän, kuten sanoin, seurassa uransa loppuun saakka ja ymmärrän täysin miksi seura haluaa hänet pitää. Espanjalainen maalitykki on tällä kaudella tehnyt jo 13 maalia ja seura on valioliigassa mukavassa johdossa.

Chelean tarjoama uusi sopimus päättyisi vasta 2021 ja olisi suhteellisen kallis seuralle. Nykyisellä sopimuksella Costa tienaa 150.000 puntaa viikossa, joten vuositasolla palkankorotus olisi noin 600.000 puntaa.

Costa on aina ollut tunnettu myös temperamentistaan, mutta nyt uuden valmentajan alla, vaikuttaisi siltä, että Costa keskittyy enemmän pelaamiseen ja maalien tekemiseen kuin pelleilyyn. Ja hän on toden teolla tehnyt kovaa tuhoa. Kuusi maalia kahdeksassa viimeisessä ottelussa on todella kova saavutus. Samaan aikaan hän pelasi kymmenen ottelua putkeen ilman ainuttakaan keltaista korttia. En olisi vielä kaksi vuotta uskonut tähän.

Mikäli Costan ja koko seuran vauhti ei laannu, tulemme todennäköisesti näkemään Chelsean valioliigan mestarina tällä kaudella.

Päivän Vihje: Dortmund vs Ausburg 20.12.2016

Dortmund - augsburg - 20.12.2016Dortmund, joka on tällä hetkellä mestarien liiga-sijoitusten ulkopuolella taulukossa, on silti pelannut suhteellisen tasaisesti. Mestarien liiga karsinnoissa joukkue jopa voitti oman ryhmänsä sijoittumalla ykköseksi jättäen jopa Real Madridin taakseen. Liigassa Dortmundilla on paljon parannetavaa, mikäli he haluavat vielä taistella mestaruudesta. Joukkue on pelannut kolme tasapeliä putkeen eikä paljon ilon aiheita ole. Jopa Reus on illan ottelussa katsomon puolella otettuaan kaksi keltaista korttia. Tilanne tosin on vielä hieman epäselvä, sillä toisen keltaisen hän sai tilanteesta jossa vastustaja selkeästi filmasi törkeästi.

Vaikka Dortmund tuleekin otteluun suhteellisen vaatimattomalla saldolla viimeisten parien otteluiden jälkeen, on joukkue silti niin vahva, että Augsburg pitäisi kaatua helposti kotikentällä. Vaikka Augsburg on myös kova joukkue, joka on pelannut viime aikoina hyvinkin, ei niitten rahkeet riitä kaatamaan Dortmundin kaltaista tasapainoista joukkuetta.

Kertoimet ovat Dortmundin voitosta aika surkeat, joten me pelaamme illalla vähän erikoisempaa kohdetta. Dortmund tekee vähintään yhden maalin sekä ensimmäisellä että toisella puoliajalla. Tälle saamme bookkerista riippuen noin kahden kertoimen jolla se kyllä on pakko napata kiinni.

Päivän Vihje: Everton vs Liverpool – Derby – 19.12.2016

Everton - Liverpool - Derby 19.12.2016Tänään olisi taas jännittävää paikalliskamppailua tarjolla, kun Liverpool matkustaa Evertonin stadionille pelaamaan pisteistä. Kyseessä on myös viimeinen valioliiga peli ennen joulua, joten nyt saa nauttia.

Everton on kylläkin todella kova joukkue ja he viihtyivät kauden alussa suhteellisen pitkään kärkikahinoissa. Sen jälkeen tulikin jostain suhteellisen pitkä vaikea kausi ja joukkue hävisi monta ottelua putkeen. Toki kyseessä oli vieraskentällä tulleita häviöitä ja joukkue oli silti aina aika vahvoilla kotikentällä.

Liverpoolilla on taas mennyt vahvasti alusta asti, josta kertoo joukkueen tämänhetkinen sijoitus valioliigassa. Kolmosena lähdetään otteluun ja voitolla noustaan jo kakkoseksi, joka edesauttaisi joukkuetta todella paljon ennen joulun taukoa. Joukkue tekee huikeasti maaleja mutta on myös päästänyt paljon maaleja. Mutta tämä kuuluu joukkueen tämänhetkisen tyyliseen jalkapalloon. Liverpoolilla on myös tärkeä pelaaja, Coutinho sairastuvalla, joten vaikea ottelu on heillä edessä.

Kuten mainitsin jo aikaisemmin, Everton on ollut vahva kotikentällä, ja kun esimerkiksi bet365, antaa jopa 4.20 kotivoitolle, laitan kyllä tänä iltana rahat kiinni Evertonille. Toinen varteen otettava kohde voi olla Liverpoolin pelityylin tietäen, yli 2.5 maalia kertoimella 1.75.

Klassinen tilanneseuranta: